Festspillene i Nord-Norge: Rækved

22. juni 2024
18:00
Harstad
Kulturhuset

Aldersgrense: alle
Varighet: ca 60 min

Åpningsforestillingen på Festspillene i Nord-Norge 2024 inviterer til et unikt møte mellom de lekne danserne i Kartellet og nordnorske folketoner fra strykerne i Arktisk Filharmoni.

I konsertforestillingen Rækved tematiserer fem dansere og et strykeorkester hvordan vi forsøker å forstå hverandre og samhandle i lek og alvor. I koreografien møtes tradisjonelle grep fra folkedans fra Nordland, Troms og Finnmark og elementer fra ritualer og idrettsleker. Musikken tar utgangspunkt i folkemusikk fra nord i moderne drakt, blandet med musikalske leker og “groove”. Tittelen Rækved viser til alt som driver i land i fjæra, og som kan bli bestanddeler i noe nytt – i denne sammenheng deler fra ulike folketradisjoner som veves sammen i et nytt uttrykk.

Kartellet er et fysisk samarbeid mellom menn. Alle danserne i Kartellet har en sterk individuell stil, og utnytter sin kroppslige kunnskap og kompetanse for å skape en nær visualitet. Forestillingene er en utforskning i menn, mannlig fysikalitet og lek. Voldsom sådan. Kompaniet bruker alltid levende musikk i sine forestillinger.

Foto: Knut Aaserud

Ettersnakk

Bli igjen etter åpningsforestillingen når festspilldirektør Ragnheidur Skúladóttir diskuterer forestillingen og tankene bak med koreograf og danser Sigurd Johan Heide.

Medvirkende:

Koreografi: Kartellet

Lars Frihetsli
Bjørnar Heimdal
Sigurd Johan Heide
Inge Martin Helgesen
Jon Bugge Mariussen

Arktisk Filharmoni:

Spillende leder: Sander Tingstad
Arr: Bernt Simen Lund
Strykere fra Arktisk Filharmoni

Forestillingen er initiert av Folkemusikk Nord. Med støtte fra Bodø2024 og Festspillene i Nord-Norge.